MS Stormhav er nybygg nr. 20 levert av Seacon as. Den har modellbetegnelsen SC28LG. Båten skal bygges av Stadyard AS på Raudeberg og dato for ferdigstillelse er satt til siste halvdel av 2019.

Rederiet Stormhav AS er registert i Sørvær i Finnmark, men rederene er opprinnelig fra Bremanger i Sogn og Fjordane.

Sjå presseomtale av Stormhav her, og her.

  • MS Stormhav 
  • Bilder 3D 
  • Bilder 
SC28-serien: - Modellbetegnelsen SC28 er opprinnelig basert på skroget til SC90 serien som representerer en ny generasjon i denne fartøygruppen. Fartøyene er optimaliserte m.h.t. regelverk, og konstruert med stort fokus på design, komfort, miljø og fangstkvalitet, innenfor nøkterne økonomiske rammer.

Fangstbehandling: - MS Stormhav skal drive tradisjonelt line-/ og garnfiske etter hvitfisk. Stormhav får et kobinert kjøle- og fryserom på totalt 206 kubikkmeter hvor det i tillegg til frysing er planlagt for ising i kar/kasser. På hoveddekk blir der egen avdeling for behandling av hvitfisk.

Innredning: - Det er lagt stor vekt på bo- og arbeidsmiljø for mannskapet, med bl.a. enmannslugarer med egne dusj/toalett og en romslig messe/salong med egen spiseavdeling.

Fiskeutstyr: - MS Stormhav er tilrettelagt for både linedrift og garndrift. Det er beregnet plass for ca. 45.000 krok på magasinene. Garnbingene er på xx m3 og rommer ca. xx antall garn.


Prosjektering/modellforsøk: - SC28/SC90 serien er modellert i 3D format. Dette er en stor fordel når mange funksjoner skal planlegges på begrenset areal. I tillegg er der gjennomført modellforsøk av skroget for å finne den mest ideelle skrogformen for båter under 500 brutto tonn.

Hoveddimensjoner:

Lengde o.a. 27,99 m
Lengde p.p.

23,99 m

Lengde L 23,99 m
Bredde 9,5 m
Dybde til hoveddekk 4,60 m
Fryserom 206 m3
Bunkerskapasitet 90 m3