MS Vesterhav ble levert fra Solund Verft 16.08.2014. Dette er båt nr. 2 av Seacon sitt design SC38.
Vestøy AS frå Bulandet/ Askvoll har bygget ny båt. Båten av Seacon design SC38 er bygget på Solund Verft AS og får byggenr. 7. Dette fartøyet er rigget for fiskeri med snurrevad og ringnot. Den har konvensjonell RSW- kjøling.
  • MS Vesterhav 
  • Bilder 3D 
  • Bilder 
Lastekapasiteten for dette fartøyet blir om lag 480 m3 .

Skroget vil bli bygd ved Riga Shipyard i Latvia og deretter taua til Solund for utrustning. Største delen av utrusting og ferdigstilling vil utførast innandørs i den nye skipshallen ved Solund Verft.

Fartøya er dei to fyrste i den ny generasjon kystnot- fartøy frå Seacon as. SC38 er vidareutvikling av det velprøvde designa SC34, som det er kontrahert totalt 9 fartøy av. Fleire av desse designa SC34 er utrusta ved verft i Sogn og Fjordane, med dyktige lokale underleverandørar. Solund Verft og begge reiarlaga har vore delaktige i utviklinga av det nye tilskottet til kystnot - flåten, og Seacon er stolt over å kunne presentere SC38, som i dag står fram som det ypperste innan design, brukarvennligheit og eigenskapar innan denne flåtegruppa.

Både reiarlag, konstruktør og verft, samt hovudtyngda av underleverandørane har lokal tilknyting og adresse i Sogn og Fjordane.

More in this category: « MS Sulebas